Deelproject 3c: Sensor gestuurde gras- en maïsteelt; onderdeel opbrengstvoorspelling

De ruwvoerteelt ten behoeve van de melkveehouderij heeft de afgelopen decennia  nauwelijks ontwikkelingen gekend op het gebied van real time data voor teelt- en voeding-technische kengetallen. Aangezien de melkproductie na het opheffen van de melkquotering per 2015 naar verwachting fors gaat groeien, dient de ruwvoerproductie nog efficiënter plaats te vinden om de zelfvoorziening van ruwvoer op peil te houden. Dit deelproject richt zich op ontwikkeling van kennis om met real-time data van sensoren en decision support (o.a. gewasgroeimodellen) te komen tot nauwkeurige opbrengstvoorspelling van grasland. Doel is te bepalen hoe de gewasopbrengst van een graslandperceel het beste geschat kan worden en de ruimtelijke verdeling binnen het perceel in kaart gebracht kan worden.

Projectpartners:
•    ZLTO
•    Agrifirm Plant B.V.
•    Kverneland Group Nieuw-Vennep B.V.
•    Wageningen UR

Coördinerende kennisinstelling Wageningen UR: WLR, PRI, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (trekker), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit deelproject wordt uitgevoerd in samenwerking met het project Amazing Grazing. Lees hier de laatste nieuwsberichten over het voorspellen van grasgroei.

Bekijk ook het onderstaande filmpje "Blij met sensoren in de wei" waarin wordt uitgelegd hoe je sensoren kunt gebruiken voor bijvoorbeeld biomassa monitoring.


 

Go To Top