Deelproject 4a1: Perceelkarakteristieken voor het inschatten van opbrengstpotentie van percelen en sturen van teeltmaatregelen (gras, mais en akkerbouw)

Het onderzoek in dit Deelproject richt zich op voedergewassen (gras en maïs) en akkerbouwgewassen (wintertarwe, aardappelen en suikerbieten). In het Deelproject wordt een methodiek ontwikkeld voor de validatie van de voorspellende waarde van de bodemkarakteristieken voor de opbrengst. Gestart wordt met het maken van een overzicht van bodemkarakteristieken die productievermogen kunnen bepalen. De karakteristieken op deze lijst worden zo mogelijk gerankt en/of geclusterd om te komen tot een minimale lijst, van bodemkarakteristieken die productievermogen goed voorspellen. Deze factoren zijn uiteindelijk ook de basis voor de analysetool en de zoneringsmodule.

Projectpartners:
•    ZLTO
•    Agrifirm Plant B.V.
•    Kverneland Group Nieuw-Vennep B.V.
•    Wageningen UR

Coördinerende kennisinstelling Wageningen UR: PRI, LSR, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (trekker), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Go To Top