Researchpartners en producten

agco_logo_187
agrifirm_logo
agritipsmalllogo
android-market-icon
dlv logo nieuw rgb
Eurofins-Agro---LowRes
groen kennisnet
homburg
isafruit
kwh-logo
lami_logo
logo nedato groen
logo probotiq
logo_agrovision
logo_bioconnect
logo_phero
logotykertech
lto-noord-rgb
mlhdlogo_85pct
nemadecide1_logo
prime diag. blauw-groen
steketee logo
stw
terrasphere
yara
zlto logo

Precisielandbouw events

No events

Deelproject 3c: Sensor gestuurde gras- en maïsteelt; onderdeel opbrengstvoorspelling

De ruwvoerteelt ten behoeve van de melkveehouderij heeft de afgelopen decennia  nauwelijks ontwikkelingen gekend op het gebied van real time data voor teelt- en voeding-technische kengetallen. Aangezien de melkproductie na het opheffen van de melkquotering per 2015 naar verwachting fors gaat groeien, dient de ruwvoerproductie nog efficiënter plaats te vinden om de zelfvoorziening van ruwvoer op peil te houden. Dit deelproject richt zich op ontwikkeling van kennis om met real-time data van sensoren en decision support (o.a. gewasgroeimodellen) te komen tot nauwkeurige opbrengstvoorspelling van grasland. Doel is te bepalen hoe de gewasopbrengst van een graslandperceel het beste geschat kan worden en de ruimtelijke verdeling binnen het perceel in kaart gebracht kan worden.

Projectpartners:
•    ZLTO
•    Agrifirm Plant B.V.
•    Kverneland Group Nieuw-Vennep B.V.
•    Wageningen UR

Coördinerende kennisinstelling Wageningen UR: WLR, PRI, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (trekker), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit deelproject wordt uitgevoerd in samenwerking met het project Amazing Grazing. Lees hier de laatste nieuwsberichten over het voorspellen van grasgroei.

Bekijk ook het onderstaande filmpje "Blij met sensoren in de wei" waarin wordt uitgelegd hoe je sensoren kunt gebruiken voor bijvoorbeeld biomassa monitoring.


 

Link naar oudere artikelen in ons Nieuwsarchief

Go To Top